kalixsvenska.blogg.se

Blogg för svenskelever i Kalix.

Na/TE2 Klassiker

Kategori: Litteratur

http://www.sfi.se/ImageVault/Images/id_8719/width_227/conversionFormatType_Jpeg/scope_0/ImageVaultHandler.aspxNu ska ni läsa en klassiker skriven av Selma Lagerlöf Halva gruppen läser Kejsaren av Portugallien och andra halvan läser Herr Arnes penningar. Sedan ska ni diskutera böckerna 4 och 4; två som läst den ena och två som läst den andra i vardera gruppen. Jag väljer åt er så slipper vi timmar av tvekan.
 
När ni läser jämför med Macbeth och ställ samma frågor till romanen som till filmen:
 
Vad är huvudkonflikten och hur gestaltas den?
"Katharsis"- uppnås den effekten hos läsaren? Hur fförändras/förbättras vi av romanen?
Vad är den nya början, det ljusa slutet?
 
Böckerna ska läsas medan jag är med franskgruppen i Marrakech och den ska vara färdigläst fredag 22 mars då ska ni diskutera i grupper. Sedan ska ni enskilt skriva ett reportage om någon eller några i boken du läst. Reportaget ska vara klart för första respons måndag 15 april och veckan därpå; fredag 22 april ska slutversionen in. Sen inlämning= ingen respons.
 
 
http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/000/561/561698.jpg
 
Om någon inte är klar får de avvika från lektionen och sedan göra redovisningen på sedvanlig resttid: fredagar efter 15.30  eller tisdag 18/6. De som är klara i tid ska inte behöva vänta på dem som inte är det, eller göra jobbet åt dem som inte gjort det själva.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: