kalixsvenska.blogg.se

Blogg för svenskelever i Kalix.

HV/FT2 Romanläsning i grupp med tvärgruppsredovisningar

Kategori: Litteratur

Nu är det dags för nästa roman i Sv 2. Denna gång ska ni läsa i grupp. Jag har valt romanerna (som vanligt) utifrån Sv2 styrdokument där det står om att vi ska lära känna oss själva och andra genom litteraturen, samt att vi ska tänka på att fokusera på kvinnor och nordiska författarskap.
 
 
Gruppindelning:
 
Johanna, Lena, Cassandra och Lovisa läser Tusen strålande solar av Khaled Hosseini
 
Terese,  Jenny, Frida T och  Emma    läser Mosippan av Elsie Johansson
 
Frida W, Emma, Erik och Anna läser Se dig inte om av Karin Fossum
 
Linda, Tea, Hampus och Mikaela läser Det osynliga barnet av Tove Jansson
 
Ni läser romanerna medan jag är borta och HV har projektvecka dvs från fredag 1 mars till tisdag 26 mars. Vi har lektion fredag 22 mars för FT.
 
På tisdag 26 mars ska ni göra en TVÄRGRUPPSREDOVISNING av romanen.Dvs. ni ska först diskutera tillsammans med dem som läst samma bok om de frågor jag gett er. Sedan byter ni grupper så ni har alla fyra romanerna i samma grupp och presenterar dem för varandra och diskuterar de frågor jag gett er till tvärgrupperna.
 
Därefter ska ni enskilt skriva ett reportage  om en eller flera av karaktärerna i era böcker. Första responsomgången av reportaget ska vara inne tisdag 16 april slutversionen ska vara inne tisdag 23 april.
http://www.facketullared.se/blogg/wp-content/uploads/2012/12/hosseini-khaled-tusen-stralande-solar.jpg
 
 
Är man inte klar finns alltid återläsingstiderna jag skrivit om tidigare , fredagar efter 15.30-17.00 och tisdag 18/6 hela dagen. Inget skjuts upp, de som gör saker i tid ska inte behöva vänta på andra som inte gör det.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: