kalixsvenska.blogg.se

Blogg för svenskelever i Kalix.

Frågor till Brott och straff av Fjodor Dostojevskij

Kategori: Litteratur

Ni som inte var med på lektionen måste låna boken på ett bibliotek nära dig. Den är en klassiker så den finns överallt, kanske har dina föräldrar redan den om du inte har den själv. Fråga efter den på biblioteket!
För uppgifter: Se schoolsoft för snyggare lay-out, om det inte funkar får ni frågorna här:
 
  1. Beskriv Sankt Petersburg som det skildras i boken. Beskriv Raskolnikovs kvarter och omgivningar. Hur är människorna där? Vad lever de av? Hur skildras vädret i Sankt Petersburg? Spelar vädret någon roll för händelserna som de utvecklas?
  2. Vem är Raskolnikov? Beskriv hans familj. Vad har Dunja för roll i familjen?Är Pjotr Luzjin en skurk eller en välgörare? Vilket intryck för du av polisen i Sankt Petersburg i episoden med den drogade och våldtagna flickan? "Tänk om Dunja skulle hamna bland de där procenten?" vad menar Raskolnikov med det?
  3. Lizaveta och Aljona. Beskriv Lizaveta. Varför är hon alltid gravid? Vilket förhållande har hon till sin syster Aljona? Hur resonerar officeren och studenten kring Aljonas eventuella död?
Nu är det din tur att hitta på tre egna frågor till kapitel 1 av Brott och straff. Skicka frågor och svar till mig [email protected] innan tisdag. Då ska vi diskutera det vi läst bl.a.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: